Dandelion 3381676 1920

Til dig der skal på kør-selv i sommerferien

Vi elsker biler, og vi elsker Danmark! Det er to ting, der går hånd i hånd, når sommerferien står på nye oplevelser.

Step 1: Klargør bilen til afrejse

Først og fremmest er det vigtigt, at bilen er klar til afrejse. Her har vi lavet en hel guide til, hvad du skal være opmærksom på, inden du begiver dig ud i det yndige danske landskab. 
Guiden finder du her - så du kan komme godt fra start!

Step 2: Pak bilen 

Er du i forvejen tetris-mester og får et kick ud af, at alt bagage passer perfekt i bagagerummet uden noget spildplads? Så har vi her lige et ekstra godt råd med på vejen. 

Pak de tungeste ting nederst og så tæt på bagsæderne som muligt. Dette giver en bedre vægtfordeling i bilen, hvilket i sidste ende giver en bedre brændstoføkonomi, da bilen ikke hænger med alt vægten udover baghjulene. Samtidig er det den sikreste måde at pakke bilen på, hvis uheldet skulle være ude, da den tungeste bagage ligeledes er placeret nederst og ikke flyver rundt. 

Step 3: Planlæg ruten

Hvis du skal ud på et længere stræk, så planlæg ruten på forhånd. Det er især givende, hvis du rejser med mindre børn, som hurtigt kan få brug for en pause til at få brændt lidt energi af. Det kan enten være, at kombinere turen med en færgeovergang, eller finde et sted på turen, hvor der passende kan holdes en frokostpause. Hvis du vil undgå de dyrere motorvejsrestauranter, så pak en picnickurv hjemmefra, og nyd det danske landskab sammen med familien. 

Skal du besøge flere steder, kan det være en fordel og plotte hele ruten ind på GPS'en forinden. Dette giver et godt overblik over turen samt I kan blive inspireret til at udforske nye områder på vejen, som ellers ikke var opdaget forinden. Ruten kan samtidig printes ud, så der er et overblik over hele turen. 

Step 4: Kontroller olien hver gang du tanker 

Du gør selvfølgelig forarbejdet og kontrollere olien inden I kører sydpå. Men vidste du, at olien bør kontrolleres ved hvert tankstop? 
Når du kører sydpå er klimaet varmere, og motoren forbrænder derfor ved en højere temperatur. Det betyder, at du kan opleve oliestanden falde drastisk da kondens og benzin, som kan findes i ældre olie, bliver forbrændt i den sydlandske hede. 

Så vi anbefaler, at du altid har en lille dunk "top-op-olie" med på turen, hvis nu du skulle opleve ovenstående. 

Derudover så få serviceret bilen inden du skal afsted... Er det lige op over, hvor du hellere venter til du kommer hjem? 
Så kan det i sidste ende ikke være det værd, og i værste fald være tabte feriedage, hvis bilen ikke vil længere end til Kasselbakkerne. 

Og så til den sjove del fra vores side af:

Vores top 10 steder, Stubbemedarbejderne selv skal besøge i sommerferien.