Vedligeholdelse af A/C-anlæg

Slip for lugtgener, når du trykker på A/C-knappen! 

Sådan vedligeholder du bilens airconditionanlæg.

De fleste nyere biler i dag kommer med den fantastiske knap, hvorpå der står A/C - nemlig et airconditionanlæg. Det er næsten uundværligt i sommerperioden. Specielt efter de enormt varme somre, vi har oplevet her i Danmark de seneste år. Køreoplevelsen bliver altså bare lidt mere behagelig, når solen skinner, og man har mulighed for at nedjustere temperaturen i kabinen. Og ligesom så meget andet ved din bil, skal dit airconditionanlæg også vedligeholdes. 

Et sundt indeklima i din bil

Gennem tiden samles der kondensvand, støv, pollen og andet snavs i anlægget, og når du skiftevis tænder og slukker aircondition efter behov, vil der udvikle sig bakterier og svampe. Det kan medføre, at kabinen pludselig lugter dårligt, når du tænder for aircondition. 

Der sidder et filter, som sørger for at filtrere støv, pollen og andre bakterier fra, inden luften cirkuleres fra airconditionanlægget og ud i kabinen. Dette filter skal har ikke en ubegrænset kapacitet, og skal derfor udskiftes regelmæssigt for at anlægget fungerer optimalt. Derudover mindskes risikoen for blandt andet utrolig dårlig lugt i din bil. Dette skiftes typisk ved et almindeligt service.

Hvordan vedligeholdes et airconditionanlæg? 

Vil du sikre dig et godt og sundt indeklima i din bil, er det vigtigt at få renset airconditionanlægget. Uden regelmæssig vedligeholdelse vil du blandt andet opleve, at køleevnen reduceres. Det kan ske på blot et år, hvor cirka 15% af airconditionanlæggets kølemiddel kan sive ud via pakninger og samlinger på din bil. 

Vores anbefaling til dig

Hos Arne Stubbe Automobiler A/S anbefaler vi, at du som minimum hvert andet år får lavet et airconditionservice på din bil. På den måde sikrer du, at bilens airconditionanlæg er i topform og ikke svigter, netop når du mindst venter det og holder i lang kø på Autobahn i høj solskin og 30 grader.

Vi anbefaler desuden, at du bruger airconditionanlægget hele året, da det hjælper på, at pakningerne ikke bliver utætte eller stemplerne sætter sig fast. Da luften fra airconditionanlægget er meget tør, kan det også hjælpe dig med at affugte dug på ruderne inde i bilen om vinteren.

Derudover vil vi råde dig til at holde kondensatoren i anlægget fri fra blade eller andet snavs - generelt er det en god idé, at fjerne sådanne ting under motorhjelmen.

Book et A/C-service hos Arne Stubbe Automobiler A/S

Hos Stubbe kan du få lavet et service af dit airconditionanlæg til attraktive priser fra 1.295 kr. 
Kontakt os, og få en specifik pris til netop din bil.

Du kan også få lavet et airconditionservice i forbindelse med et almindeligt service til din bil. Sæt blot et ekstra kryds, når du booker din tid online.

Fordele ved et A/C-service hos Stubbe:

  • Vi er et autoriseret værksted, så vi anvender altid importørernes foreskrifter.
  • Levetiden på din bils A/C-anlæg forlænges.
  • Risikoen for driftsfejl og uforudsete udgifter på anlægget minimeres.
  • Du slipper for ubehagelig luft, irritation og bakterier i kabinens luft.
  • Du sikrer en stabil og optimal køleevne hele året rundt.

Det tager kun én time for vores teknikere, og skulle du booke A/C-servicet i forbindelse med anden service eller reparation, så tilbyder vi en gratis lånebil eller lånecykel, så du hurtigt kan komme videre.