Aircondition

Vedligeholdelse af bilens aircondition

Sådan vedligeholder du bilens airconditionanlæg

De fleste nyere biler i dag kommer med den fantastiske knap, hvorpå der står A/C - nemlig aircondition. Det er næsten uundværligt i sommerperioden. Specielt efter de enormt varme somre, vi har oplevet her i Danmark de seneste år. Køreoplevelsen bliver altså bare lidt mere behagelig, når solen skinner, og man har mulighed for at nedjustere temperaturen i kabinen med bilens aircondition. Og ligesom så meget andet ved din bil, skal dit airconditionanlæg også vedligeholdes. 

Et sundt indeklima i din bil

Gennem tiden samles der kondensvand, støv, pollen og andet snavs i anlægget for aircondition, og når du skiftevis tænder og slukker bilen aircondition, vil der udvikle sig bakterier og svampe. Det kan medføre, at kabinen pludselig lugter dårligt, når du tænder for aircondition. 

Der sidder et filter, som sørger for at filtrere støv, pollen og andre bakterier fra, inden luften cirkuleres fra airconditionanlægget og ud i kabinen. Dette filter har ikke en ubegrænset kapacitet, og skal derfor udskiftes regelmæssigt for at aircondition fungerer optimalt. Derudover mindskes risikoen for blandt andet utrolig dårlig lugt i din bil. Dette skiftes typisk ved et almindeligt service.

Hvordan vedligeholdes bilen aircondition? 

Vil du sikre dig et godt og sundt indeklima i din bil, er det vigtigt at få renset airconditionanlægget. Uden regelmæssig vedligeholdelse vil du blandt andet opleve, at køleevnen reduceres. Det kan ske på blot et år, hvor cirka 15% af airconditionanlæggets kølemiddel kan sive ud via pakninger og samlinger på din bil. Der cirkulerer et oliemiddel rundt sammen med kølemideledt, som er med til at smører kompressoren og pakninger. Hvis ikke kompressoren bliver smurt kan den gå i stykker, og det resultere i en dyr reparation.

Vores anbefaling til dig og din aircondition

Hos Arne Stubbe Automobiler A/S anbefaler vi, at du som minimum hvert andet år får lavet et aircondition-service på din bil. På den måde sikrer du, at bilens aircondition er i topform og ikke svigter, netop når du mindst venter det og holder i lang kø på Autobahn i høj solskin og 30 grader.

Vi anbefaler desuden, at du bruger aircondition hele året, da det hjælper på, at pakningerne ikke bliver utætte eller kompressoren går i stykker. Da luften fra aircondition er meget tør, kan det også hjælpe dig med at affugte dug på ruderne inde i bilen om vinteren.

Derudover vil vi råde dig til at holde kondensatoren i anlægget fri fra blade eller andet snavs - generelt er det en god idé, at fjerne sådanne ting under motorhjelmen.

Book et tid til at få serviceret bilens aircondition

Hos Stubbe kan du få lavet et service af dit airconditionanlæg til attraktive priser fra 1.295 kr. 

Du kan også få serviceret bilens aircondition i forbindelse med et almindeligt service. Sæt blot et ekstra kryds, når du booker tid til værkstedet online.

Kontakt os, og få en specifik pris til netop din bil.

Fordele ved et A/C-service hos Stubbe:

  • Vi er et autoriseret værksted, så vi anvender altid importørernes foreskrifter.
  • Levetiden på din bils aircondition forlænges.
  • Risikoen for driftsfejl og uforudsete udgifter på anlægget minimeres.
  • Du slipper for ubehagelig luft, irritation og bakterier i kabinens luft.
  • Du sikrer en stabil og optimal køleevne hele året rundt.

Services tager kun én time for vores teknikere, og skulle du booke tid i forbindelse med anden service eller reparation, så tilbyder vi en gratis lånebil eller lånecykel, så du hurtigt kan komme videre.