Forskellen på hjul og dæk

Forskellen på hjul og dæk

Hjul eller dæk?

Ved du, hvad forskellen på hjul og dæk er? De fleste tænker nok ikke over det i dagligdagen. Er du for eksempel opmærksom på, om du fortæller mekanikeren, du skal have vinterdæk eller vinterhjul på?

Vi ved selvfølgelig godt, hvad du mener, men der er faktisk en forskel – og en betydelig forskel endda. 

Dæk – hvad er det?

Et dæk er faktisk kun den del, som er gummi, der sidder rundt om fælgen. Alene er dækket fladt og dermed ikke oppustet, da det ikke sidder fast på nogen anden del til at forsegle det. Du kender det nok bedst fra gyngerne, da du var barn, hvor dækket var selve delen, du sad på. 

Derfor er det faktisk heller ikke et reservedæk, men derimod et reservehjul, som du måske har liggende bag i bilen. Hvis det var et dæk, ville du ikke rigtig kunne bruge det til noget, da det jo er fladt. 

Dæk som gynge
Renault Clio Hatchback

Hjul – hvad er det?

Et hjul er hele den del der sidder på bilen – altså både gummidelen, fælgen, ventilen mv. Det vil sige, at sammenlignet med et dæk, så er hjulet betegnelsen for mere end blot gummidelen. Det er derfor også et reservehjul, du eventuelt har liggende i bilen, da hjulet er komplet med fælg – og nok vigtigst af alt har luft i.

Og når du booker tid til at få vintersko på bilen, så er det også oftest hjul, da du jo ikke blot skifter gummiet om fælgen ud, men selve hele hjulet.

Få skiftet til sæsonens hjul

Nu hvor du har forstået, hvad forskellen er på hjul og dæk er, kan vi informere dig om, at vi til enhver tid hjælper dig med at skifte til sommer- eller vinterhjul. Uanset hvilket bilmærke du har, står vi til rådighed og skifter hjulene for dig.

Derudover hjælper vi dig også med hjulopbevaring til næste sæson.

Kontakt os i dag, og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.