Toyota Vinter

Vinterhjul

Hvorfor skifte til vinterdæk?

Der findes efterhånden utallige tests, guides og beviser på, at det kan være livsfarligt, hvis du køre uden vinterhjul om vinteren. Et glat underlag er ikke til at spøge med, når det handler om sikkerheden for dig selv, dine medpassager og ikke mindst dine medtrafikanter. 

Hvis du sammenligner med vinterhjul, så med sommerhjul, så vil du have en øget bremselængde på op mod to gange så meget, som med vinterhjul. Vinterhjul er produceret med netop dét formål at minimere bremselængden i koldt og glat føre.

Vinterhjul er bygget op på en særlig måde og i et specielt materiale, der giver en bedre overflade, som trænger ned i asfalten, og dermed giver et stærkere vejgreb ved lavere temperaturer. Sommerhjul er derimod produceret med det formål at kunne øge vejgrebet ved sommervejr og ved højere temperaturer, som giver en kortere bremselængde i forhold til vinterhjul.

Derfor er det klart mest sikkert at køre med vinterhjul i vinterhalvåret, så tøv ikke med at booke tid til hjulskifte allerede nu.

3 gode råd om vinterhjul

1. Skift til vinterhjul, når temperaturen er under 7 grader

Det er selvfølgelig svært at holde øje med temperaturen, når det danske vintervejr kan skifte, som vinden blæser (og det gør den ofte i Danmark). Dog er det en god tommelfingerregel med de syv grader.

2. Sæt et kryds i kalenderen omkring hver efterårsferie

Har du svært ved at huske, hvornår vinterhjulene skal på, og med at holde øje med temperaturen, når den begynder at ligge under de syv grader? Så kan du sætte et kryds i kalenderen til skifte af vinterhjul omkring skolernes efterårsferie, hvor temperaturen som regel begynder at falde til omkring de syv grader.

3. Vær ekstra opmærksom på de andre bilister 

Selvom du har helt styr på årstiden, og har fået skiftet til vinterhjul, kan det sagtens være at de andre bilister på vejene ikke har fået vinterhjulene på endnu. Derfor kan du med fordel være særligt opmærksom, og holde ekstra god afstand til dine medbilister, når temperaturen for alvor begynder at falde.

Få skiftet til vinterhjul hos Stubbe

Det kan være ret besværligt selv at skulle skifte til vinterhjul og sommerhjul hvert halve år. Derfor står vi hos Stubbe klar til at tage godt i mod din bil og få skiftet til vinterhjul – uanset om du kører Toyota, Dacia eller Renault eller et helt fjerde bilmærke. 

Vi opbevarer også gerne dine vinterhjul og sommerhjul for dig på vores dækhotel, da sådan fire hjul jo kan fylde ret meget – og vi er godt klar over, at de ikke ligefrem kan opbevares under sengen. Husk blot at spørge om hjulopbevaring, når du booker tid til hjulskifte.

Vi anbefaler, at du allerede bestiller tid til hjulskifte nu, da vi efterhånden kender det danske vejr, som kan være en anelse utilregneligt. Undgå også for lang ventetid, når de mange andre bilister også skal have vinterhjul på. Vær derfor på forkant, og book tid til hjulskifte via knappen nedenfor.