jul

Fem tips til køreturen hjem til jul

Er din bil klar til juleferien? Vores dygtige mekanikere har samlet 5 gode råd til turen hjem til jul

Julen er over os, og det betyder at du nok skal hjem til jul og fejre det med din familie. For de fleste af os betyder det en længere køretur, en tæt pakket bil og vinterhjul.

Så inden du begiver dig ud på den længere tur, har vi lige et par juleråd med til dig.

1. Fyld frostfri-sprinklervæske på

Det er ikke blot julen, der er over os – det er kulden også. Derfor har du nok allerede oplevet at komme ud til en frossen forrude, eller endnu værre at bruge dine sprinkler under kørsel, hvorefter det fryser til på grund af kulden. Det kan du undgå ved at fylde frostfri-sprinklervæske på bilen, som er egnet til det kolde vejr og dermed ikke fryser ved lavere temperaturer.

Toyota C-HR
Toyota Vinter

2. Lys på bilen

Vi er er gået ind i en mørk tid, hvor de lyse timer efterhånden er få. Derfor er det yderst vigtigt at have lys på din bil, så både du og dine medtrafikanter kan se dig i trafikken. Vi anbefaler, at du med fordel altid har et ekstra sæt pærer liggende i handskerummet, hvis nu uheldet skulle være ude, at den ene sprang på vejen hjem til jul.

3. Vinduesviskere

I forhold til ovenfornævnte frostfri-sprinklervæske skal dine viskerblade også kunne skubbe både sne og snavs væk fra ruden. Hvis du allerede oplever, at dine viskerblade ikke længere fungerer optimalt, er det måske på tide at få dem skiftet. Du kan blandt andet hive op i viskerarmen, og tjekke hvordan gummiet på bladet ser ud, og om det stadig hænger fast.

4. Korrekt dæktryk 

Vi har ramt de første frostgrader, hvilket betyder at luften i dine vinterhjul vil opfører sig anderledes.
Når det er koldt ændres trykket i dine dæk, hvilket betyder at du ofte skal pumpe et par tiendedele mere luft i dine dæk, når det er koldt. Med korrekt dæktryk og friske vinterhjul, så er du sikret at stå godt fast på vej hjem til jul. Du finder ofte bilens foreskrifter for dæktryk i førerdøren på din bil, eller i din manual til bilen.

5. Det gode julehumør og varme tæpper

Sidst men ikke mindst skal du huske det gode julehumør, sæt “All I want for Christmas” på playlisten og et læg varme tæpper i bilen. For skulle det ske, at vi får en hvid jul, og du sidder fast i en snedrive - så er det vigtigt, at du kan holde varmen, hvis du skal vente på vejhjælp i en længere periode.

Rigtig god tur hjem til jul!

Jul