Vand Min

Brintbiler

 

Hvad er brint egentlig?

Brint er det mest udbredte grundstof i universet og eksisterer som molekyle i næsten alle levende ting, derudover er det en giftfri, lugtfri og farveløs gasart. Faktisk består vores univers af 75% brint. 

Brint findes blandt andet i biomasse og vand og kan produceres via elektrolyse, hvor vandet ved hjælp af elektricitet spaltes i ilt og brint.

Hvad er en brintbil, og hvordan fungerer den?

En brintbil har en elmotor ligesom en elbil, men i stedet for at få strøm fra et batteri, som en elbil gør, så drives brintbiler fra en brændselscelle og bruger derfor brint som brændstof. Brintbiler skal derfor heller ikke oplades, men derimod tankes på en brinttankstation.

En brintbil fungerer ved at det brint, som man tanker, løber ned i en brændselscelle, som ved en kemisk reaktion med ilt, bliver til el, og det er dét producerede el, som driver brintbilen fremad via el-motoren. 

Derudover forårsager brintbiler ikke CO2-udslip eller udslip af andre forurenende stoffer. Det eneste spildprodukt, der kommer fra en brintbil, er det vand som bliver produceret.

Toyota Mirai
Toyota Mirai

 

Hvilke fordele er der ved en brintbil?

  1. Når man sammenligner en brintbil med elbiler, så er rækkevidden noget af det første man ligger mærke til. En brintbil kan køre lige så langt på en tank brint, som de fleste benzin- og dieselbiler – altså omkring de her 400 - 600 km. 

  2. En brintbil udleder ikke CO2, når den kører og det eneste spildprodukt ved den er det vand, som bliver produceret i den kemiske proces.

  3. Brintbilen bliver derudover også beskrevet som en blød køreoplevelse med en god acceleration og glidende gearskifte, som gør oplevelsen bedre.

 

Er der så nogle ulemper ved en brintbil?

  1. Med en brintbil skal du planlægge din tur, når du skal ud og køre. Dette skal du eftersom, der endnu ikke findes så mange brinttankstationer langs de danske veje.

  2. Prisen på en brintbil er endnu ikke til den billige side, og priserne ligger fra 500.000 kroner og opefter. Grunden til at priserne er så høje, skyldes det meget sjældne metal platin, som køretøjets brændselscelle skal bruge.

Toyota Mirai

Køb din næste brintbil hos os!

Hos Arne Stubbe Automobiler A/S i Måløv/Ballerup er det muligt for dig at opleve den elegante Toyota Mirai, som har en rækkevidde på mere end 650 km og en unik køreoplevelse i stilhed. Derudover vil vores Toyota-salgsteam stå klar til at svare på jeres spørgsmål.