Toyota lancerer fuld dækning af dæk

27 marts 2022

Toyota føjer endnu et nyt produkt til sin efterhånden brede portefølje af attraktive koncepter, der skal hjælpe med at holde hånden under kunderne i bilejerskabet. Det sker, når den japanske mobilitetskoncern tilbyder at dække alle punkteringer eller dækskader helt uden meromkostninger for kunder, der vælger billån eller leasing gennem koncernens finansieringsselskab, Toyota Finans. Toyota Dækning, som konceptet hedder, træder i kraft allerede fra 1. april 2022 og er trods datoen altså ikke en aprilsnar.

 

Det skal være helt trygt at være Toyota-bilejer. Derfor introducerer Toyota løbende flere forskellige koncepter, som er med til at holde hånden under kunderne. I slutningen af 2021 introducerede Toyota den serviceaktiverede garanti i op til 10 år eller 160.000 km med Toyota Relax, og for nylig meldte Toyota ud, at man yder batteritryghed for mærkets nye elbil, bZ4X, i op til 10 år eller hele 1 mio. km.

Nu er Toyota klar med endnu et produkt, der skal give endnu større tryghed i bilejerskabet. Med den nye service, der får navnet Toyota Dækning, sørger Toyota nemlig for at hjælpe bilejeren i forbindelse med punkteringer eller dækskader helt uden meromkostninger i op til tre år.

Toyota Dækning dækker kunder, der enten har privatleaset deres bil gennem Toyota eller fået finansieret deres fabriksnye eller op til 12 måneder gamle personbil gennem Toyotas finansieringsselskab, Toyota Finans, som de seneste seks gange i træk er kåret som Bedst i Test af Forbrugerrådets magasin Tænk Penge.

"Vi vil helt generelt med vores forskellige koncepter og garantier sikre, at ingen bilejere skal frygte at blive ladt i stikken, hvis uheldet skulle være ude. Med Toyota Dækning sørger vi for, hvis man punkterer med bilen eller får ødelagt et eller flere af dækkene, at man får bugseret sin bil til det nærmeste autoriserede Toyota-værksted, der enten lapper dækket eller sætter et nyt dæk på helt uden ekstra omkostninger," siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

Gælder i hele EU
Dækningen af dæk gælder ikke bare i Danmark men i hele EU og hele året, til bilen bliver tre år. Derfor er både sommerdæk og vinterdæk uanset antallet af kørte kilometer altså også dækket. På den måde behøver man ikke at bekymre sig om uforudsete udgifter til bugsering af bilen, lapning eller sågar udskiftning af dæk, hvis det er påkrævet.

Sker punkteringen i EU uden for Danmarks grænser, kontakter man ligesom i Danmark Toyota Vejhjælp, der hjælper med det videre forløb. Man skal i udlandet som udgangspunkt selv lægge ud for omkostningerne, men får refunderet sine udgifter, når man afleverer sin faktura for udgifterne på et autoriseret Toyota-værksted i Danmark.

Toyota Dækning kommer kun få måneder efter introduktionen af et helt nyt garantikoncept for alle Toyota-bilmodeller, uanset om det er benzin, diesel, hybrid, plug-in hybrid, el eller brint. Konceptet bærer navnet Toyota Relax og giver op til 10 års serviceaktiveret garanti eller 160.000 km – alt efter, hvad der kommer først.

Ejer man en Toyota, der er under 10 år gammel, vil man blot ved at få den serviceret på et autoriseret Toyota-værksted kunne slappe helt af og ikke bekymre sig om uforudsete store udgifter for at holde sin bil kørende. Den serviceaktiverede garanti gælder endda ikke kun fabriksnye biler, men dækker også brugte biler, der ikke længere er omfattet af fabriksgaranti, og som måske endda heller ikke har overholdt service-intervallerne – enten fordi de måske kun har været til service engang imellem, eller måske fordi de ligefrem aldrig nogensinde har besøgt et Toyota-værksted.

Mulighed for garanti uanset historik
Alle disse biler vil med et enkelt serviceeftersyn på et autoriseret Toyota-værksted kunne få aktiveret garantien uanset bilens tidligere ejerskab, servicehistorik, eller om bilen er fx fire, syv eller ni år gammel, så længe bilen har kørt under 160.000 km og er under ti år gammel.

Først med Toyota Relax, dernæst med op til 1 mio. km’s batteritryghed på elbilen bZ4X og nu med konceptet, Toyota Dækning, tager Toyota endnu et nyt og opsigtsvækkende skridt – udelukkende for at sikre bilejerne den størst mulige tryghed.