Gratis biler og taxier til sundhedsberedskabet

Der trækkes for tiden ekstra store veksler på hospitalernes sundhedsberedskab i Danmark. I respekt for og i anerkendelse af deres hårde og livsvigtige arbejdsindsats, tilbyder Toyota nu hospitalerne i Danmark gratis hybridbiler, gratis varebiler samt gratis taxier under coronakrisen til og fra hospitalet gennem taxiselskabet DRIVR.

Sundhedsberedskabet på de danske hospitaler arbejder lige nu på ekstra højtryk som følge af spredningen af COVID-19 virus. Tiltag, der kan medvirke til at gøre hverdagen nemmere, står således i høj kurs hos det pressede personale. Derfor tilbyder Toyota nu ansatte på hospitaler i Danmark gratis taxier gennem den app-baserede taxi-tjeneste DRIVR og hospitalerne gratis lånebiler i form af både hybridbiler og varebiler.

”Toyota har som virksomhed et ansvar for at bidrage til at mindske spredningen af COVID-19 virussen ved at følge myndighedernes anvisninger om i videst muligt omfang at arbejde hjemmefra, holde afstand og spritte af. Men vi ønsker også at bidrage aktivt med andre, nyttige tiltag, der kan lette hverdagen for sundhedsberedskabet på hospitalerne i den svære periode,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Letter hverdagen

Han fortæller, at Toyota er i løbende dialog med Danske Regioner og også direkte med hospitalerne for at sikre, hvordan man som mobilitetsvirksomhed kan bidrage bedst muligt til at lette hverdagen for de hårdtarbejdende sundhedsmedarbejdere.

”I kampen mod sygdommen står sundhedsfagfolk som læger, sygeplejersker og administrativt personale på hospitaler i frontlinjen, hvor de for alvor sætter deres professionalisme og ekspertise i spil og kæmper for vores allesammens helbred. I dyb respekt for og i stor anerkendelse af deres livsvigtige indsats håber vi, at vores bidrag med gratis lån af hybridbiler og varebiler til hospitalerne og gratis taxier i Storkøbenhavn for de hospitalsansatte kan gøre tilværelsen bare en lille smule lettere her i den ekstra hårde tid,” fortæller Anders Tystrup.

Toyota stiller hybridbilerog varebiler til rådighed for bl.a. Amager Hospital, Rigshospitalet, Hillerød Sygehus, Nordsjællands Hospital, Bornholms Hospital og flere andre hospitaler. Bilerne bliver brugt til at køre blodprøver mellem hospitalerne og laboratorier, ligesom de også bruges til at køre værnemidler, sprit og andre pakker ud til praktiserende læger. På Bornholm bruger man to hybridbiler til bl.a. at køre hjem til patienter, der ikke selv kan komme til hospitalet for at blive podet for COVID-19.

Toyota vil også sørge for, at de hospitalsansatte i Storkøbenhavn kan få lettet mobiliteten i hverdagen til og fra arbejde.

”Der er flere medarbejdere, der fx ikke har kørekort og bruger en del tid på at transportere sig med offentlig transport for at komme til og fra arbejde. Her gør vi det nu muligt at bestille en DRIVR taxi, der gratis kan køre dem på arbejde eller hjem fra arbejde, når man vil forkæle sig selv før eller efter en hård dag. Det er vores håb, at det kan være med til at lette og måske endda forsøde det hårdtarbejdende sundhedspersonales hverdag bare en lille smule,” forklarer Anders Tystrup hos Toyota Danmark.

Hybridbiler og brintbiler som taxi

Taxiselskaber har generelt mærket en kraftig nedgang i antallet af kunder som følge af coronakrisen. Hos taxiselskabet DRIVR, der satser massivt på en miljørigtig bilflåde og råder over et større antal hybridbiler og forureningsfrie brintbiler fra Toyota, glæder man sig derfor også ekstra over Toyotas initiativ med at tilbyde hospitalsansatte gratis transport via deres biler under coronakrisen.

”Vores chauffører er klar og vil med stor glæde hjælpe med at bringe de hårdtarbejdende hospitalsansatte enten til eller fra arbejde,” siger adm. direktør Haydar Shaiwandi hos DRIVR.

For at kunne benytte tilbuddet om gratis taxi til og fra hospitalet skal man som det første kontakte DRIVR via sin arbejds-emailadresse med dokumentation for, at man er ansat på et hospital. Herefter kan man bestille en hybridbil eller brintbil som taxi.

Mandag den 20. april 2020