Toyota genåbner gradvist fabrikker i Frankrig og Polen

Efter en total midlertidig nedlukning af bilfabrikker over hele Europa begynder Toyota gradvis genåbning af fabrikkerne i Frankrig og Polen. Det primære fokus vil være at sikre de ansattes sundhed ved at følge sundhedsmyndigheders retningslinjer.

Toyota starter med at producere betydeligt mindre sammenlignet med normale omstændigheder for at sikre, at medarbejderne bliver fortrolige med det ændrede arbejdsmiljø og de særlige forholdsregler.

Toyota genåbner i næste uge gradvist tre af sine europæiske fabrikker i Frankrig og Polen. Toyotas franske fabrik, der ligger i Valenciennes tæt på grænsen til Belgien, er hjemsted for produktionen af koncernens bedst sælgende bilmodel, Yaris, mens de to polske fabrikker producerer motorer og gearkasser til netop Yaris.

På fabrikken i Frankrig genoptager Toyota i første omgang produktionen i begrænset omfang fra onsdag den 22. april. Det sker mere end en måned efter, at fabrikken måtte lukke midlertidigt den 17. marts som følge af spredningen af COVID-19 virussen.

Den gradvise genoptagelse af produktionen på Toyotas franske fabrik betyder, at man vil producere betydeligt mindre sammenlignet med normale omstændigheder.

Denne forsigtige tilgang er taget netop for at sikre de højeste sikkerheds- og sundhedsmæssige standarder for Toyotas ansatte, hvilket er absolut førsteprioritet.

I de første to uger af opstartsfasen vil Toyotas franske fabrik arbejde i etholdsskift i stedet for de normale treholdsskift.

Beslutningen om at genoptage dele af produktionen i Europa sker i lyset af nationale regeringers såvel som lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger samt for at kunne forberede leveringen af allerede bestilte biler til kunder over hele Europa – herunder også i Danmark.

Grundig forundersøgelse inden genåbning

En grundig forundersøgelse har fundet sted, inden man traf beslutningen om en gradvis genåbning af produktionen på fabrikkerne i Frankrig og Polen. Derudover har Toyota rådført sig med sine ansatte i forskellige sikkerheds-, sundheds- og sociale udvalg, der godkendte produktionsstarten efter at have sikret, at det bliver gjort på en sikker måde.

Det er mest optimalt at genstarte produktionen uden et generelt produktionsmål og med primær fokus på de skærpede sundhedsmæssige retningslinjer.

Produktionsanlæggene vil derfor sikre, at medarbejderne er fuldt bevidste om de sanitære krav, og kontroller vil blive implementeret for at sikre, at retningslinjerne bliver overholdt. Samtidig er fabrikkerne forberedt på at indføre yderligere krav, såfremt det bliver nødvendigt.

Alle Toyota-medarbejdere på de to fabrikker modtager ved produktionsstart i næste uge en velkomstpakke, der indeholder detaljerede retningslinjer om de nye sanitære krav.

Desuden vil alle fra første dag få udleveret individuelle masker, antibakteriel gel og andet personligt, beskyttende udstyr som fx handsker og visir afhængig af arbejdets art.

Toyotas fabrikker i Frankrig og Polen har trods den gradvise genåbning ikke ligget fuldstændig stille i perioden siden den midlertidige nedlukning i midten af marts.

Det franske produktionsanlæg har således doneret over 34.000 ansigtsmasker og 176 visirer til de lokale hospitaler i Frankrig, mens Toyota anlæg i Polen har doneret 4.000 ansigtsmasker, 200 liter flydende desinficering og 194 visirer.

Fredag den 17. april 2020