Hvorfor skifte til vinterdæk?

Hvorfor skifter vi til vinterdæk?

Der findes efterhånden utallige tests, guides og beviser på, at det kan være livsfarligt at køre uden vinterdæk i vinterhalvåret. Et glat underlag er ikke til at spøge med, når det handler om sikkerheden for dig selv, dine medpassager og ikke mindst dine medtrafikanter. 

Sammenlignes sommerdæk med vinterdæk, så vil sommerdæk have en øget bremselængde på op mod 2 gange så meget som vinterdæk. Vinterdæk er produceret med det formål at minimere bremselængden i koldt og glat føre. Vinterdæk er bygget op på en særlig måde og i et specielt materiale, der giver en øget overflade, der trænger ned i asfalten, og dermed giver bedre vejgreb ved lavere temperaturer. Sommerdæk er derimod produceret med det formål at kunne øge vejgrebet ved sommervejr og højere temperaturer, som giver en kortere bremselængde i forhold til vinterdæk. 

Vinterdæk sikrer dig

Hvis du vil være sikker på, at have sikkert vejgreb i det danske vintervejr, skal du have vinterdæk på din bil.
Du ved sikkert godt, at det danske vejr ikke er til at stole på. En dansk vinterdag kan hurtigt skifte fra skyfrit og solskin, til en regnvejrsdag eller sågar slud og snevejr. Der er derfor mange danskere, som hvert år bliver uheldigt overrasket over, at nedslidte sommerdæk bare ikke har samme effekt som vinterdæk med et solidt mønster. 

Hvornår skal du så skifte til vinterdæk?

Det anbefales altid, at du skifter til vinterdæk, når det begynder at blive under 7 grader. Det er selvfølgelig svært at holde øje med, specielt når det danske vejr kan svinge som nat og dag.
Derfor anbefaler vi, at du som grundregel for, hvornår du skal overveje at få vinterdæk på, skifter lige omkring efterårsferien. Efterårsferien falder først i oktober, hvor temperaturen begynder at gå i en negativ retning, som kan give temperaturer under de 7 grader om natten. 

Måske du skal med familien på kør-selv-ferie? Hvis turen går til udlandet, så er vinterdæk faktisk et lovkrav i en række europæiske lande, hvilket du skal være opmærksom på, inden du krydser landegrænsen.

 

Få skiftet vinterdæk hos Stubbe

Det kan være en besværlig affære selv at skulle skifte vinterdæk på sin bil. Derfor er vi hos Stubbe allerede klar til at skifte dine vinterdæk uanset om du kører Toyota, Renault, Dacia eller andet, og samtidig er vi klar til opbevare dine sommerdæk til, de skal skiftes igen. 
Vi anbefaler allerede at booke tid til hjulskifte nu, da vi efterhånden kender det danske vejr, som kan være en anelse utilregneligt. Er du en af dem, der vil være på forkant, kan du booke tid til hjulskifte via knappen nedenfor.